Mansikin kuukauden kasvo maaliskuussa on Risto Klemelä, joka vastaa Mansikissa pysäköinninohjauksesta. Kysyimme Ristolta muutaman kysymyksen Mansikkiin liittyen.

 

Kuka olet?

Olen Risto Klemelä, Jokioisten kunnan kunnallistekniikan insinööri.

Mikä on roolisi Mansikissa?

Kuulun Jokioisten Lions Klubiin, joka tekee työtempauksia mm. nuorten hyväksi. Klubin toiminnassa jäsenet ottavat hoidettavakseen erilaisia tehtäviä. Näin myös Mansikin pysäköinninohjaus tuli minun vastuulleni. Olen hoitanut asiaa nyt kaksi vuotta, joten syksyllä minulle tulee kolmas kerta Mansikissa.

Pysäköinninohjaus vaatii etukäteisvalmisteluja ja tietysti työtä paikan päällä itse tapahtuman aikaan. Kokoonnumme useita kertoja etukäteen miettimään valmisteluja ja hankimme sekä teemme liikennemerkkejä ja opasteita. Apuna meillä on ollut muun muassa kestävän kehityksen opiskelijoita.

Tapahtumapäivän aamuna jaan kaikille jäsenillemme tiedot työvuoroista ja asemasta pysäköinninohjauksessa. Käymme yhdessä läpi pysäköinninohjauksen tehtävät ja varmistan, että kaikki ovat varustautuneet turvaliiveillä. Päivän aikana seuraan miten homma pyörii ja tarvitaanko jossain pisteessä apua.

Mihin päivän aikana pitää varautua?

Mansikissa on varattu pysäköintiin Tapulimakasiinin kohdalle noin kolme hehtaaria peltotilaa. Autoja tulee useita satoja joka vuosi. Tapulimakasiinin pelto on helppo ja kätevä paikka pysäköintiin. Aina tietysti vähän jännittää, millainen sää mahtaa sattua kohdalle. Joudumme varautumaan kaatosateeseen ja mahdolliseen pysäköintiin muualla. Näytteilleasettajille ja näyttelyssä työskenteleville talkoolaisille on puolestaan varattu pysäköintitilaa Elonkierron läheiseltä pellolta. Turvallisuuden vuoksi heidän autonsa ohjataan alueelle eri reittiä kuin näyttelyyn tulevat jalankulkijat.

Tapahtuman keskivaiheilla on tiukin vaihe, kun autoja on eniten ja pysäköinti leviää muualle kuin Tapulimakasiinille.  Silloin myös pysäköinninohjaukselta vaaditaan paljon. Meillä on töissä päivän aikana yli 20 henkilöä, joista osa tekee kolmituntista vuoroa, osa paljon pitempää päivää.

Tietysti Mansikkiin voi tulla myös kävellen tai pyöräillen. Pyörät voi jättää parkkiin Tapulimakasiinille tai näyttelyalueella olevaan pyöräparkkiin. Parkkipaikan läheisyydestä lähtee lisäksi kävelytie Mansikkiin ja siinä on myös paikka Zetor-traktorikyydin odottelulle.  Traktorikyyti onkin tärkeä osa Mansikkia, ja suurin osa vieraista haluaa kokea Zetor-kyydin tapahtumapaikalle.

Miksi haluat olla mukana Mansikissa tekemässä vapaaehtoistyötä?

Lions Klubin jäsenenä olen mielelläni mukana tukemassa toimintaa, josta on hyötyä lapsille ja nuorille. Myös omat kaupunkilaiset lapsenlapseni viihtyvät hyvin alueella. Heille paalihyppely, hamppulabyrintissä seikkailu ja possujen katselu on kaikista mielenkiintoisinta.

 

Sarjassamme esittelemme joka kuukausi Mansikin kuukauden kasvon, talkootyöläisen, joka puurtaa Mansikin onnistumisen eteen! Katso kaikki esittelyt täältä >>

Mansikki – Lasten maatalousnäyttely jälleen 9.9.2017!

 

 

 

LounaPlussa Ry

Koulukatu 13 3. krs
30100 Forssa