Mansikin kuukauden kasvo toukokuussa on Pentti Raiskio. Pentti vastaa siitä, että Elonkierrossa kaikki menee suunnitelmien mukaan. Kysyimme häneltä muutaman kysymyksen Mansikkiin liittyen.

Kuka olet?

Olen Pentti Raiskio ja työskentelen Luonnonvarakeskuksella (Luke) Elonkierrossa tutkimusmestarina. Olen vähän sellainen sekatyömies, toimin työnjohtajana ja lisäksi minulle kuuluvat kaikki maahan liittyvät asiat eli esimerkiksi kylväminen ja kyntäminen.  Myös Mansikki kuuluu työnkuvaani, koska se järjestetään täällä Elonkierrossa. Vaikka teen tapahtumaa osana työtäni, on tapahtumassa mukana olo minulle myös osoitus kotiseuturakkaudesta.

Miksi Elonkierto on valikoitunut Mansikin tapahtumapaikaksi?

Kun LounaPlussa haki paikkaa tapahtuman järjestämiselle, nousi esiin idea Elonkierrosta. Luken Ari Turtolan myötävaikutuksella saimme tapahtuman Elonkiertoon.

Meillä Elonkierrossa on hieno maaseutumiljöö ja paikka on kuin luotu Mansikkia varten. Täällä on valmiina tapahtumaa varten eläimiä sekä hyvät ja laajat tilat. Myös makasiinirakennus soveltuu hienosti ruoanlaittoa ja -jakelua varten.

Mikä on roolisi Mansikissa ennen tapahtumaa?

Olen työni puolesta isosti mukana Mansikissa sekä valmisteluissa että itse päivän aikana. Jo ennen tapahtumaa teemme Elinan kanssa paljon yhteistyötä, mittailemme paikkoja ja katsomme mihin mikäkin tapahtumapaikka tai näytteilleasettaja laitetaan. Rakennamme myös Luken porukan kanssa talkoilla eläinkarsinat. Lisäksi turvallisuuspuoli pitää miettiä tarkkaan ennen tapahtumaa. Lähellä on muun muassa Loimijoki ja samalla huomioidaan kulkureitit ja pelastustiet.

Millainen on Mansikki-päiväsi?

Itse Mansikin tapahtumapäivä on itselleni pitkä työpäivä. Olen vähän sellainen jokapaikanhöylä ja välitän apua kaikille, jotka sitä tarvitsevat. Lisäksi siirrän traktorilla äänentoistolaitteita paikasta toiseen. Toki päivän pituus riippuu hieman myös kelistä. Huono keli työllistää aina enemmän. Täytyy kuitenkin sanoa, että talkoolaisilla on aina Mansikissa todella hyvä yhteishenki, se auttaa päivän aikana myös työssä. Yhteispelimme toimii.

Mansikin jälkeen alkavat lopputyöt. Viemme eläimet pois talveksi, laitamme koneet makasiiniin, siivoamme nurkkia ja puimme sadot. Elonkierto sulkeutuukin aina melko pian Mansikin jälkeen.

Millaista palautetta saatte Mansikista?

Olkipomppis on ehdottomasti yksi suosituimmista jutuista. Traktorikyyti on tietysti myös monelle se juttu, jonka vuoksi tullaan paikalle. Tapahtuma on myös edullinen, ja toisin kuin monen muun kesän tapahtuman kohdalla, osallistuminen ei ole rahasta kiinni.

Mansikki merkitsee paljon myös paikallisille. Mansikilla on markkina-arvoa niin kunnalle kuin Luonnonvarakeskuksellekin. On hienoa, että myös kunta näkee tapahtuman tärkeänä. Tänne onkin aina helppoa saada talkoolaisia mukaan. Jo nyt olemme perustaneet WhatsApp-ryhmän, jossa voi tarjota tehtäviä ja saada tekijöitä. Lasten eteen halutaan tehdä aina vähän enemmän!

Parasta päivässä onkin palaute lasten suusta, se on ollut todella hyvää. Lasten nauru on iso tekijä, se on sitä parasta sanatonta viestintää!

 

Sarjassamme esittelemme joka kuukausi Mansikin kuukauden kasvon, joka puurtaa Mansikin onnistumisen eteen! Katso kaikki esittelyt täältä >>

Mansikki – Lasten maatalousnäyttely jälleen 9.9.2017!

 

 

LounaPlussa Ry

Koulukatu 13 3. krs
30100 Forssa