Sukellusseura tärkeissä hommissa uimarannoilla

Sukeltaja Petri Tuominen

“On aina sukeltaja ja naruttaja. Vesi on vaarallinen elementti ja se vaatii sitoutumista.”

Lähikunnissa hankettaan pyörittävä Petri Tuominen on sukeltaja, joka puhdistaa ja tyhjentää lähikuntien vesistöjä. He yhdessä GummiWihtalaisten kanssa käyvät läpi järvet ja muut  vesialueet. Petri kertoo löytäneensä pyöriä, renkaita sekä rautakankia vedestä vuosien mittaan. Hankkeen idea pähkinänkuoressa on kalustohankintaa. “Meillä on kuivapuvut, lisähappea, kuomuperäkärry ja muuta kalustoon kuuluvaa.” kuvailee Petri Tuominen.

Sukeltajat ovat järjestäneet myös kurssitoimintaa muille kiinnostuneille. Mm. sukellusta ja snorklausta Vesihelmessä. Vesihelmi kuitenkin on vallitsevan tilanteen vuoksi kiinni, joten toimintaa ei ole.

Petrin mielestä sukelluksessa viehättää painottomuuden tunne, kun leijuu vedessä.

Korona aika ei ole suinkaan tuottanut Petrin hankkeelle tappiota, päinvastoin. Petri toteaa sen olleen plussaa, koska rantoja on paljon mukavampi putsata, kun työtilaa löytyy.

Petri kertoo, että he sukeltavat yleensä arkipäivisin ja iltaisin, koska silloin ei yleensä rannoilla liiku paljoa ihmisiä.

Hanke lähti liikkeelle aktiivisukeltajista ja siitä, että kalustoa tarvittaisiin. “Hankkeen aloitus ei ollut ollenkaan niin hankalaa kuin kuvittelin.” Petri kertoo. Petri oli heti ollut yhteydessä LounaPlussaan, jossa käytiin tarpeet ja hanke läpi.

“Emme sukella kilpaillaksemme. On tietenkin eri tasoja ja kouluttajia, mutta emme kukaan näe sukellusta kilpailuna eikä siinä voi voittaa.” Petri toteaa.

Petrin vinkki kaikille samaan pyrkiville: “Rohkeasti vaan, liian moni karsastaa sitä, että se olisi muka mahdoton juttu. Pitää olla hyvä hanke ja tuki täytyy ottaa vastaan!” Petri kertoo.

GummiWihta on sukellus-ja saunaseura, jossa Petrikin on jäsenenä. He nimensä mukaan saunovat, sukeltavat ja hengaavat yhdessä vapaa-ajallaan. He järjestävät kokouksia ja sukelluskursseja.

Venla N.