Uudesta Harraste 2 – teemahankkeesta hyöty 32 seudun yhdistykselle

Leader LounaPlussa on saanut Hämeen ELY-Keskukselta lainvoimaisen päätöksen uudelle teemahankkeelleen Harraste 2.  Hankkeessa on mukana yhteensä 32 seutukunnan yhdistystä, ja ideana on hankkia harrastusvälineistöä ja yhteiskäyttöön tarkoitettua kalustoa.

Kertahaulla mukaan valituille yhdistyksille hankemuoto on hallinnoltaan kevyt, sillä suomi.fi-tunnuksia ja Hyrrä-asiointia ei tarvita, vaan LounaPlussa hoitaa sen. Teemahanke mahdollistaa myös pienempien hankintojen tekemisen kuin Leader-investointihankkeet yleensä; kustannusten alaraja on tuhannessa eurossa.  

Harraste 2 on jo LounaPlussan seitsemäs teemahanke, joissa yhteensä on mukana ollut pitkälti toistasataa yhdistystä. Myös tällä samalla aiheella on hanke aiemmin toteutettu, ja se sai hyvää palautetta, kun mukana silloinkin oli yli 30 yhdistystä. Parasta teemahankkeissa on aina se, että mukaan saadaan ihan uusia toimijoita, tälläkin kertaa 10 yhdistystä!

Tämänkertaisessa teemahankkeessa on mukana seudulta mm. partioita, kyläyhdistyksiä, koiraharrastusseuroja, maa- ja kotitalousseuroja sekä urheiluporukoita. Ostoslistoilla on esimerkiksi leikkitelineitä, kanootteja, valokuvauskalustoa, karaokelaitteistoa, ruoanvalmistusvälineistöä, keppihevosia ja telttasauna. Hankintojen yhteenlasketut kustannukset nousevat 165 000 euroon, johon tukea myönnetään noin 125 000 euroa.

Humppilaan on hankittu jalkapallomaaleja vanhempainyhdistyksen toimesta.

25.03.2022 EH