Viimeiset teemahankkeet päätökseen

Vuoden 2023 loppuun päättyi LounaPlussan hallinnoimat kolme teemahanketta. Kaiken kaikkiaan niitä on alueella toteutettu 7 kpl, ja yhdistyksiä on ollut mukana huimat 121 kpl. Kiitos aktiivisuudesta kuuluu yhdistyksille!

LounaPlussassa teemahankkeet koettiin erittäin hyväksi keinoksi saada uusia, pieniäkin toimijoita mukaan Leader-rahoitusta hyödyntämään, ja osa on sen jälkeen hakenut isompaakin hanketta. Leader-toiminnan tunnettavuus on lisääntynyt ja on saatu näkyvyyttä. Jatkossa teemahankkeiden toteuttaminen ei ole enää mahdollista.

Nyt loppuun saatellut kolme hanketta olivat seuraavanlaiset;

VISIITTI; 11 seudun yhdistystä teki opintomatkoja kotimaahan sekä ulkomaille. Kokonaisbudjetti oli 68 504 euroa, joka alitoteutui noin 9000 euroa. Syynä ensisijaisesti koronapandemia, joka matkustuskieltoineen muutti ja vaikeutti hanketta merkittävästi. Jatkoaikaa hakemalla päästiin kuitenkin maaliin.

Visiitissä oli myös koordinointiosa 22 820 €.

VIPINÄ-teemahankkeessa rahoitettiin uusia tapahtumia, sekä lapsille ja nuorille suunnattua uutta toimintaa. Mukana oli 17 yhdistystä ja sen myötä käynnistettiin mm. sirkuskoulua, hevosviikkoa, kyläjuhlia, luontokurssia ja mediapajaa – maaseudun elävöittämistä parhaimmillaan. Budjetti oli hiukan reilut 90t €.

HARRASTE2-teemahanke mahdollisti erilaisten harrastevälineiden ja -kaluston hankinnan yhdistysten tarpeisiin. 32 yhdistystä teki ostoksia laidasta laitaan; mm. karaokelaittestoa, ajanottolaitteita urheilukentälle, agilitytelineitä, telttoja, sup-lautoja ja pyykinpesukoneita. Harraste2-hankkeen kustannusarvio oli noin 165t €.